Verzuimpreventie

 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat meer dan 70% van de klachten waarmee mensen naar een huisarts gaan, een psychische oorzaak hebben. Zorg dat je daarom oog hebt voor jou medewerkers en stuur ze op tijd door naar een Coach om te onderzoeken waar hun klachten vandaan komen. De integrale benadering van een klacht, door zowel naar lichaam als geest te kijken, maakt het verschil in het aantal dagen verzuim van jouw medewerkers. 

Coaching is een professionele, kortdurende en oplossingsgerichte vorm van individuele psychosociale begeleiding. InCompany Coaching bevordert op professionele wijze de veerkracht, de draagkracht en het herstellend vermogen van de cliënt. Het is een effectieve methode om in een vroeg stadium psychische klachten (overspanning, burn-out, depressieve klachten), ziekteverzuim, motivatieproblemen of andere werk gerelateerde problemen op te lossen.

Wanneer iemand uit balans is en hierin geen begeleiding krijgt kan dit leiden tot spanningen en uitval. De problemen kunnen langer aanhouden en groter worden, mogelijkheid tot langdurig verzuim.

Coaching kan worden gestart voordat iemand zich ziekmeldt. Als coach begeleid ik iemand om duidelijk te krijgen wat er precies aan de hand is en ook hoe diegene er effectiever mee om zou kunnen gaan. Door verdieping komen onderliggende knelpunten van iemand aan de orde.

Als InCompany Coach help ik uw werknemers met een praktische aanpak door gesprekken van ongeveer 1,5 uur om de oorzaken van hun disbalans/ stress helder te krijgen en hiermee aan de slag te gaan. Na een aantal gesprekken is er vaak al een zichtbaar verschil. De medewerker wordt gemotiveerd het geleerde toe te gaan passen in zijn of haar dagelijks (werk)leven.

VERZUIM IN ORGANISATIES

Organisaties krijgen regelmatig te maken met verzuim.

  • Raakt u weleens de controle kwijt op een werknemer die verzuimt?
  • Welke hulpbronnen heeft u bij verzuim? Wellicht een bedrijfsarts?
  • Gaat u al in gesprek met de medewerker nog voordat deze naar de bedrijfsarts gaat?

Ik adviseer en begeleid bedrijven op het vlak van ziekteverzuimpreventie en duurzame inzetbaarheid van werknemers in de organisatie.

Als onafhankelijk adviseur schept het vaak voor zowel de werkgever als de werknemer meer kansen in een gesprek. Loopt uw organisatie soms vast in verzuim, is het verzuim hoog, hulp nodig bij uw WIA-dossier? Neem dan contact op met mij om eens nader kennis te maken.

Wellicht denkt u “weer een kostenpost”, maar vaak zie ik dat er juist enorm kan worden bespaard en de kosten voor mijn adviezen dubbel en dwars terug verdiend worden.

Voor meer informatie ben ik te bereiken op 06-41452709 of info@puurcoach.nl